نسخه انگلیسی سانیار

لسیتین سویا چیست؟ نحوه تولید لسیتین سویا

لسیتین از گروه گلیسروفسفولیپیدها و مخلوطی از فسفاتیدیل اتانول آمین، اسید فسفاتیدیک، فسفاتیدیل کولین، فسفاتیدیل سرین و فسفاتیدیل اینوزول می باشد. گلیسروفسفولیپیدها ترکیبی از کولین، اسیدهای چرب و گلیسرول هستند.
لسیتین سویا چیست؟

لسیتین از گروه گلیسروفسفولیپیدها و مخلوطی از فسفاتیدیل اتانول آمین، اسید فسفاتیدیک، فسفاتیدیل کولین، فسفاتیدیل سرین و فسفاتیدیل اینوزول می باشد. گلیسروفسفولیپیدها ترکیبی از کولین، اسیدهای چرب و گلیسرول هستند. لسیتین چربی مهم و ضروری است که در غشای سلولی اکثر موجودات زنده مخصوصا پستانداران یافت می شود. این ماده علاوه بر این که در بدن اکثر موجودات زنده تولید و یافت می‌شود، در بسیاری از مواد غذایی نیز موجود است.

لسیتین در چه مواد غذایی یافت می شود؟

کلمه لسیتین به معنای زرده تخم مرغ است و دلیل نامگذاری آن، این است که این ماده برای اولین بار از زرده تخم مرغ گرفته شده است. علاوه بر زرده تخم مرغ، بسیاری از مواد غذایی مانند شیر، لوبیا، عدس، ذرت، جوانه گندم، جگر گوساله منبع لسیتین به شمار می روند. اما مهم ترین منبع لسیتین، دانه سویا است و به همین دلیل به لسیتین به دست آمده از سویا، لسیتین سویا گفته می شود.

شرکت نوین سپهر سانیار، ارائه دهنده با کیفیت ترین لسیتین سویا از برند کشاو هند است.

فرایند تولید لسیتین سویا

لسیتین ترکیب پیچیده ای از فسفولیپیدهای طبیعی است. این ماده در اکثر روغن طبیعی یافت می شود. دانه سویا، آفتابگردان و کلزا بیشترین مقدار لسیتین را دارا هستند. لسیتین سویا در طی فرایند روغن گیری از دانه سویا تولید می گردد و محصول فرعی این فرایند است. در ادامه نحوه تولید لسیتین سویا را شرح می دهیم:

تولید لسیتین سویا

همان طور که پیش تر اشاره شد، لسیتین سویا محصول جانبی فرایند روغن گیری دانه سویا است و تولید آن به طور مستقیم به صرفه نیست.

فرایند تولید لسیتین از روغن سویا چهار مرحله دارد:

1-هیدراتاسیون فسفاتیدها

2-جداسازی لجن

3- خشک کردن

4- سرد کردن.

برای تهیه لسیتین سویا، روغن سویا از دانه های خام سویا با استفاده از یک حلال شیمیایی (معمولاً هگزان) استخراج می شود. سپس، روغن سویا خام در طی یک فرایند صمغ زدایی می شود. در فرایند صمغ زدایی و جداسازی لجن ،‌3 درصد بخار یا آب با هم زدن آهسته به روغن خام اضافه می شود تا لسیتین هیدراته شده و از روغن جدا شود. سپس این صمغ های هیدراته یا لجن ها با سانتریفیوژ حذف می شوند. ماده حاصله Wet Lecithin نامیده می شود که برای تولید لسیتین مورد استفاده قرار می گیرد. به طور تقریبی از هر یک کیلوگرم لجن می توان 650 گرم لسیتین تولید کرد.

خرید و فروش لسیتین سویا برند کشاو هند