کاربردهای اسید استئاریک

application of stearic acid

کاربردهای اسید استئاریک

اسید استئاریک کاربردهای گسترده‌ ای دارد که به برخی از آن‌ها قبلا اشاره کردیم. جالب است بدانید اسید استئاریک بصورت طبیعی در آووکادو و خاک شیر موجود است و در چربی و روغن گیاهان و حیوانات یافت می شود. برای آشنایی با تولید اسید استئاریک کلیک کنید. این ماده در تولید محصولات مراقبت از مو و سایر محصولات بهداشتی کاربرد دارد. از طریق ترکیب اسید استئاریک با روغن کرچک ماده‌ای به دست می‌آید که جهت نرم کردن پارچه مورد استفاده قرار می‌ گیرد. از دیگر موارد استفاده و کاربردهای اسید استئاریک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
• از اسید استئاریک در ساخت و تولید شمع و شمع سازی به عنوان عامل سخت کننده استفاده می شود. هر چه موم سخت تر باشد مدت زمان بیشتری طول می کشد تا شمع ذوب شود.
• در تولید لوازم آرایشی و بهداشتی ترکیب اسید استاریک، اتیلن گلیکول، گلیکول استارات وگلیکول دی استارات در محصولات آرایشی، شامپوها و صابون‌ها موجب مرواریدی شدن آن‌ها می‌شود. اسید استئاریک در نرم کننده ها هم مورد استفاده قرار میگیرد.
• در ساخت دارو به عنوان سفت کردن آب‌نبات‌های درمانی . به طور مثال از اسید استئاریک در تولید آب نبات‌های حاوی ویتامین سی جهت درمان سرماخوردگی استفاده می‌شود.
• برای سخت کردن صابون های شوینده و دترجنت ها از اسید استئاریک استفاده می شود. به عبارتی استفاده صنعتی برای تولید صابون (نمک سدیم یا پتاسیم اسید استریک، جزء صابون ها هستند)
• به عنوان سخت کننده در قند، شکر، شربت‌ها و آب‌نبات‌ها
• اسید استئاریک از جمله پرکاربردترین روان‌کننده‌ هایی است که در طی فرایند تزریق به قالب و تحت فشار قرار دادن پودرهای سرامیکی مورد استفاده قرار می‌ گیرد. پس در تولید روان کننده و عوامل آزاد کننده قالب هم استفاده می شود.
• استئاریک اسید برای تولید لوله های PVC، ورق، پروفیل ها و فیلم ها استفاده می شود. اسید استئاریک بعنوان مانع روی فیلم نیز تولید می‌ شود. با افزودن این ماده به سطح فیلم، دقت اجزای مکانیکی آن افزایش می‌ یابد و از تغییر خواص سطحی آن جلوگیری می‌ شود، در نتیجه گسترش یا خزش آن کاهش می‌ یابد.
• تثبیت کننده ها ( تثبیت کننده گرمادهی موثر در طول پردازش فیلم های PVC شایان ذکر است تثبیت کننده های حرارتی PVC با روانکاری خوب و ثبات عالی در برابر نور و گرما است.)
• از اسید استئاریک به تنهایی در روغن کرچک برای تولید انواع نرم کننده ها در صنایع نساجی نیز استفاده می شود.
• از اسید استئاریک رابر گرید در صنایع لاستیک سازی به منظور نرم شدن بیشتر لاستیک به آن اضافه می گردد.
• در تولید وسایل آتش بازی برای پوشاندن پودرهای فلزی آلومینیوم و آهن استفاده می شود.
• از اسید استئاریک برای تولید استات ها از جمله استات سدیم، استات منیزیم، استات سرب کلسیم، استات سرب، استات سرب آلومینیوم، استات سرب، استات آهن و استریت پتاسیم استفاده می شود.
• کپسولهای آتش نشانی
• به عنوان حلال های رنگ محلول در روغن
• عامل روانکاری مداد رنگی
• در تولید لوله پلی وینیل کلرید، به منظور جلوگیری از “کک” در طول پردازش
• به عنوان عامل امولسیفایر در ضخیم شدن بسیاری از چربی های گیاهی
• پوشش کارت های اعتباری
• تولید پلاستیک
• عامل روشنایی استنسیل
• جلوگیری از تغییر رنگ و اکسید شدن فلزات
• عامل ضد آب
• کشاورزی
• خوراک دام و طیور

موارد منع مصرف برای اسید استئاریک

همانند سایر محصولات ، مواد اولیه اسید استئاریک فقط برای مصارف خارجی است. قبل از استفاده از این ماده برای اهداف درمانی ، ضروری است که با یک پزشک پزشک مشورت کنید. به خصوص به خانم های باردار و همچنین کسانی که پوست حساس دارند توصیه می شود بدون توصیه پزشک از مواد اولیه استئاریک اسید استفاده نکنند. این محصول باید همیشه در منطقه ای نگهداری شود که برای کودکان ، به ویژه افراد زیر 7 سال ، غیرقابل دسترسی باشد.

اسید استئاریک هرگز نباید در اطراف چشم ، بینی و گوش یا در سایر مناطق حساس استفاده شود. عوارض جانبی احتمالی استئاریک اسید شامل خارش ، سوزش ، قرمزی ، التهاب ، کهیر ، تاول و پوسته پوسته شدن است. در صورت واکنش آلرژیک ، استفاده از این محصول را متوقف کنید و برای ارزیابی سلامت و اقدامات درمانی مناسب ، بلافاصله به پزشک ، داروساز یا متخصص آلرژی مراجعه کنید. برای جلوگیری از عوارض جانبی ، قبل از استفاده با یک متخصص پزشکی مشورت کنید.

انواع استئاریک اسید

اسید استئاریک گرید بهداشتی آرایشی یا کاسمتیک
اسید استئاریک رابر گرید

شایان ذکر است اسیداستئاریک به صورت پودری می باشد و به دو صورت اسید استئاریک شکری و اسید استئاریک پرک ارائه میگردد.

کشور تولید کننده:

اسید استئاریک برند KLK مالزی گریدهای 1801،1802 و 1810

فروش استئاریک اسید

 

منابع:

https://fa.wikipedia.org

https://en.wikipedia.org/wiki/Stearic_acid

https://daneshyari.com/isi/articles/stearic_acid

https://www.beefresearch.org

https://www.newdirectionsaromatics.com